De nordiske land ligger langt fremme i å ta i bruk effektiviserende digitale verktøy.

BIM-prosjektering er i dag en godt etablert metode for byggebransjen i Norge og har ført til enklere kontroll og kvalitet med det som skal bygges, siden løsningene kan gjennomarbeides på millimeteren og koordineres tverrfaglig før det sendes til byggeplass. Dette har også forenklet og effektivisert planleggingsprosessen for prefabrikkerte byggematerialer.

Men – fortsatt ser vi at store deler av bransjen har mye å hente på effektivisering av kommunikasjonen ved å ta i bruk skybaserte samhandlingsverktøy. Prosjekteringsløsninger i nettskyen forenkler samhandlingen mellom partene i et byggeprosjekt. Det finnes i dag løsninger hvor både BIM-modeller, tegninger, møtereferater mm. kan ligge samlet for direkte innsyn og kommunikasjon i planleggingsprosessen av involverte parter som arkitekter og ingeniørteam, byggherre, entreprenør, brukergrupper, leverandører m.fl.

En god kommunikasjonsplattform er lønnsomt og kan føre til mer effektiv og forbedret kvalitetssikring av løsninger underveis, og man unngår å fylle opp e-posten med uoversiktlig informasjon.

Conturo tilbyr oppdragsgivere tilgang digitale samhandlingsverktøy der planleggingsprosessen kan følges opp fra pc, nettbrett og mobil.

Noen fordeler:

  • Alle har tilgang til samme versjoner og siste utgivelse av modeller og tegninger.
  • Versjonshåndtering av tegninger og modeller. Kan sammenligne se hva som har blitt endret mellom versjoner.
  • Kan kommentere direkte på tegningen og/eller i modellen og dele innspillene med andre i teamet.
  • Tilgang til tverrfaglige underlag i samme plattform. Arkitekt-bygg-VVS-elektro ++

Ta kontakt med oss så tar vi gjerne en prat sammen om ditt neste prosjekt!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Få siste nytt fra Conturo og andre bransjerelatert temaer.

    Gjør deg kjent med vår Personvernerklæring her.