Mange faktorer påvirker lønnsomheten i et prosjekt, – og de største påvirkningene kan bare gjøres i tidlig fase. Erfaring bygges over tid, og det kan bli kostbar lærdom hvis man starter på null. En effektiv, innovativ og lønnsom prosjektutvikling krever godt samspill mellom oppdragsgiver, arkitekt og rådgivende ingeniør. Å bygge team med god kultur for samspill vil styrke lønnsomheten ved at riktige beslutninger blir tatt til riktig tid.

Rådgiverens rolle i tidligfase kan for eksempel være å kommunisere plassbehov for tekniske rom og føringer slik at arkitekten får det med i romprogram og etasjehøyde, samt at bygg-ingeniøren samarbeider med arkitekten og VVS teknisk rådgiver om beste plassering av søyler og dragere. Sen involvering kan ofte føre til dårligere løsninger eller kostbare omgjøringer.

Patrick MacLeamy, – en anerkjent amerikansk arkitekt og forfatter, samt grunnlegger og styreleder i buildingSMART International, illustrerer fordelen av tidligfase innsats i designprosessen på denne måten:

kilde: macleamy.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Få siste nytt fra Conturo og andre bransjerelatert temaer.

    Gjør deg kjent med vår Personvernerklæring her.